غذاهای مضر برای مغز و اعصاب ممکن است عوارض منفی جدی برای سلامتی و عملکرد این دو سیستم مهم بدن داشته باشند. برخی از این غذاها شامل مواد غذایی با ارزش غذایی پایین، چربی های اشباع شده، نمک بالا، شکر رافینه و مواد نگهدارنده مصنوعی هستند.
غذاهایی که ارزش غذایی کمی دارند می توانند نقصان و کاهش فعالیت مغز و اعصاب را به همراه داشته باشند. مثلا مصرف بیش از حد غذاهای پر از کربوهیدرات ساده مانند نان سفید، شکلات و شیرینی ها می تواند باعث افزایش سطح قند خون و سپس کاهش پایدار آن شود که می تواند باعث کاهش تمرکز و توجه، خستگی و افزایش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با عملکرد مغزی و اعصاب شود.
مواد چربی اشباع شده که در مواد غذایی مانند گوشت قرمز، ماست، کره و فراورده های لبنی وجود دارند، می توانند باعث افزایش سطح کلسترول بد در خون شوند و زمان طولانی می توانند به عروق خونی آسیب برسانند که باعث کاهش جریان خون به مغز و اعصاب می شود و باعث کاهش عملکرد این سیستم ها می شود.
مصرف بیش از حد نمک نیز می تواند باعث افزایش فشار خون شود که ممکن است باعث بروز اختلالات متعدد در سیستم عصبی شود. همچنین مصرف بیش از حد شکر رافینه که در بسیاری از مواد غذایی آماده مانند نوشیدنی های گازدار، شیرینی ها و انواع آدامس وجود دارد، می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود که می تواند باعث کاهش یا از دست دادن قدرت عملکرد مغز و اعصاب شود.
همچنین مواد نگهدارنده مصنوعی که در برخی از مواد غذایی آماده مانند نمک ها، سس ها و کنسروها استفاده می شوند، می توانند عوارض منفی برای مغز و اعصاب داشته باشند. این مواد می توانند موجب تحریک سیستم عصبی شده و علائمی مانند اضطراب، عصبانیت و بی خوابی را به همراه داشته باشند.
به طور کلی، مصرف غذاهای مضر برای مغز و اعصاب ممکن است باعث کاهش عملکرد، تمرکز، حافظه و افزایش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با عملکرد مغزی و اعصاب شود. بنابراین، مهم است که در تغذیه روزانه خود به مواد غذایی با ارزش غذایی بالا، چربی های ناسالم و مواد نگهدارنده مصنوعی کاهش دهیم و به جای آن، به مصرف میوه ها، سبزیجات، ماهی، غلات کامل و مواد غذایی سالم با ارزش غذایی بالا تمرکز کنیم.