علت و انواع کمر درد و روش های نوین درمان
کمردرد یکی از شایعترین نوع درد است که میتواند به صورت ناگهانی یا به صورت مزمن ایجاد شود. علت کمردرد ممکن است به دلیل بیماری در ساختمان هایی که در کمر قرار گرفتهاند ایجاد شود که شامل دیسک، مفاصل بین ستون فقرات، آسیب بافت نرم عضلات یا رباط هایی که ستون فقرات را پشتیبانی می کنند، آسیب به عصبهای کمری و یا بیماریهای دیگر مانند فیبروم رحمی و آندومتریوز باشد.
علائم کمردرد شامل دردی که در قسمت پایین کمر ایجاد میشود، درد حین یا بعد از مقاربت جنسی، درد هنگام مدفوع یا ادرار کردن، گرفتگی و اسپاسم دردناک کمر و زیر دل در دوران قاعدگی، درد پایین کمر، درد اندام تحتانی، درد یا فشار در ناحیه لگن، تکرر ادرار و یبوست میباشد.
برای درمان کمردرد باید ابتدا علت کمردرد را شناسایی کرد. در صورتی که کمردرد شما پس از چند روز بهبود نیافت، باید به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید و پس از انجام معاینات و آزمایشات مناسب علت اصلی کمردرد توسط پزشک معالج شناسایی و روش درمانی مناسب را تجویز کند. درمان کمردرد شامل مصرف داروهای ضد التهاب، فیزیوتراپی، تزریقات درمانی، تزریقات ستون فقرات، جراحی و یا درمانهای جایگزین مانند طب سوزنی و ماساژ درمانی میباشد.
در پیشگیری از کمردرد نیز باید به وزن مناسب رسیدگی کرد، ورزش منظم انجام داد، از حرکات نادرست در زمان برخورد با اشیاء سنگین خودداری کرد و در زمان نشستن، از صندلی مناسب و مطابق با اصول ارگونومی استفاده کرد.