طلاق بائن چیست؟
طلاق بائن به طلاقی گفته میشود که در آن، مرد حق رجوع به زن را ندارد. در این نوع طلاق، زن عده داشته باشد یا نداشته باشد، رجوع مرد به او جایز نیست. در قانون مدنی ایران، طلاق به رجعی و بائن تقسیم شده است. در طلاق بائن، مرد حق رجوع ندارد و زن باید عده طلاق را به مدت سه ماه و ده روز نگه دارد. پس از جاری شدن صیغه طلاق، در صورتی که زن یائسه یا باکره نیست، باید عده طلاق را به مدت سه ماه و ده روز نگه دارد.
در طلاق بائن، مرد حق رجوع ندارد و این نوع از طلاق در مقابل طلاق رجعی است که در آن، مرد در زمان عده، حق رجوع دارد. طلاق بائن شش قسم دارد که شامل طلاق زنی که بعد از عقد با او آمیزش نشده است، طلاق زنی که بعد از عقد با او آمیزش شده است، طلاق زنی که بعد از عقد با او آمیزش شده و مرد از آن خبر نداشته است، طلاق زنی که بعد از عقد با او آمیزش شده و مرد آن را با ترسیدگی از آن نپذیرفته باشد، طلاق زنی که بعد از عقد با او آمیزش شده و مرد آن را با ترسیدگی از آن پذیرفته باشد، و طلاق زنی که بعد از عقد با او آمیزش شده و مرد آن را با ترسیدگی از آن پذیرفته و بعد از آن به آن رجوع کرده باشد.
در طلاق بائن، زن باید عده طلاق را به مدت سه ماه و ده روز نگه دارد. طرفین باید دادخواست خود مبنی بر صدور حکم طلاق را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه ارسال کنند. در صورتی که زن یائسه یا باکره نیست، پس از جاری شدن صیغه طلاق، باید عده طلاق را به مدت سه ماه و ده روز نگه دارد.