رادیولوژی باریوم سوآلو (مری) چطور انجام می شود
عکس رنگی باریم سوالو مری یکی از روشهای تصویربرداری پزشکی است که برای بررسی دستگاه گوارش فوقانی (پشت دهان، گلو و مری) استفاده میشود. در این روش، باریم به عنوان یک ماده رنگی و غیر سمی به بیمار داده میشود تا نواحی خاصی از بدن با اشعه ایکس، واضحتر نشان داده شوند. باریم معمولاً طعم دار است؛ اما ممکن است طعم چندان خوبی نداشته باشد.
رادیولوژی باریوم سوالو یکی از پیشرفتهترین دستگاههای تصویربرداری پزشکی است که به متخصصان این امکان را میدهد برای عکسبرداری رنگی از مری اقدام نمایند. این روش برای تشخیص بیماریهای مختلف دستگاه گوارش فوقانی مانند التهاب زخمها، انسدادها، فتق هیاتال، تومورهای سرطانی یا غیر سرطانی، بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) و … استفاده میشود.
برای انجام رادیولوژی باریوم سوالو، بیمار روی یک میز اشعه ایکس دراز میکشد که میتواند شخص را از حالت افقی به حالت عمودی حرکت دهد. سپس بیمار باید یک نوشیدنی غلیظ و گچی باریم را قورت دهد. در طول تست باریوم سوالو، رادیولوژیست یک عکس، مجموعه ای از اشعه ایکس یا فلوروسکوپی میگیرد تا حرکت باریم را در دهان و گلو مشاهده کند. پس از اینکه رادیولوژیست تمام عکس های اشعه ایکس را گرفت، بیمار میتواند از روی میز بلند شود.